Hogyan lehetsz formásabb?

Edzés

Cikksorozat 

Edzés

1. Miért fontos mozognod?

2. Hogyan lehetsz formásabb?

3. Miért szükséges súlyokat is használnod?

4. Miért kell, hogy erősebb legyél?

5. Mi az örök fiatalságod forrása?

7

Kulcsfontosságú tény, hogy tested formáját a zsírszázalékod mellett elsődlegesen az izmaid fejlettsége határozza meg!

Ha az is célod a sportolással, hogy jobban nézz ki, tehát formás is legyél, akkor ennek alappillére az izmaid célirányos fejlesztése, magyarán az, hogy az adott sporttevékenységed mennyire segíti elő az izomzatod közvetlen, tényleges fejlődését is.

A zsírszövet egy „képlékeny szerkezet”, aminek önmagában nincs “formája”, viszont mivel ez többségében az izomszövetek felett helyezkedik el, ezért kénytelen az izmaid formáját bizonyos határig lekövetni. Természetesen ezeknek a zsírszöveteknek a vastagsága nagyban hozzájárul az összképhez, hiszen ez takarja el az izmokat, így értelemszerűen ez minél vékonyabb, annál definiáltabb, tónusosabb lehet a forma is. Azonban könnyen belátható, hogy ha nincs meg az izomzatod fejlettsége által a megfelelően kidolgozott forma, akkor teljesen mindegy is, mekkora a zsírszöveted vastagsága, mert az ettől függetlenül sem lesz meg. Ennek értelmében tehát kijelenthető, hogy hiába is van több zsír rajtad annál, mint amit elvársz magadtól, a formás alakodat, sportos kiállásodat elsődlegesen az izomzatod fejlettsége fogja meghatározni.

Mindezzel összefüggésben viszont fontos tudnod egy jó hírt, méghozzá azt, hogy a fejlődő izmaid rendkívül intenzív regenerációs folyamatokat igényelnek a testedtől. Miért jó ez? Mert ezáltal az anyagcseréd gyorsításában, a bevitt kalóriáid felhasználásában, és így összességében a testzsírszázalékod csökkentésében is nagyon komoly segítségedre lehet az izomzatod célirányos fejlesztése.

Egy esztétikus és harmonikus, jól használható, természetesen szép és minőségi izomzatot felépíteni egyáltalán nem lehetetlen feladat! Óriási változásokon mehetsz keresztül, akár idősebb korban is, de csak akkor, ha valóban kellő rendszerességgel és kitartással kezdesz bele az izmaid fejlesztését is szolgáló edzésekbe. Ehhez türelmesnek kell lenned, mert bizony ehhez idő kell. Az pedig, hogy a céljaidat elérni mennyi időt ölel fel, teljesen egyénfüggő. Ezt rengeteg minden befolyásolhatja, többek között a belefektetett erőfeszítéseid, a testi adottságaid, és a fittségi előéleted is.

Összefoglalva azt mondhatjuk, hogy ha az alakod formálása is fontos számodra, akkor nincs mese, ehhez az izmaidat is célzottan fejlesztő mozgásprogramokat is szükséges rendszeresen végezned.

És bár tény, hogy az izmaid fejlesztését soha sem késő elkezdened, viszont minél előbb kezded, annál többet fogsz tudni kamatoztatni belőle a hátralévő életed során. Szóval, miért is ne kezdhetnéd el ezt akár már holnap?

Ne feledd, bármennyire is szeretnél hinni benne, sajnos csodamódszerek NEM léteznek! A cél elérése minden esetben a következetes, kitartó MUNKA eredménye!

Ha még nem olvastad az előzmény cikket, érdemes megnézned:
<< Miért fontos mozognod?

A folytatáshoz kattints a következő cikkre:
>> Miért szükséges súlyokat is használnod?

7

Megoldást keresel?

Amennyiben érdekes lehet számodra egy komplexen fejlesztő mozgásprogram, kattints a gombra!

6