Mi az örök fiatalságod forrása?

Edzés

Cikksorozat 

Edzés

1. Miért fontos mozognod?

2. Hogyan lehetsz formásabb?

3. Miért szükséges súlyokat is használnod?

4. Miért kell, hogy erősebb legyél?

5. Mi az örök fiatalságod forrása?

7

A fiatalságod egyik forrása bizony az izomedzésben keresendő!

Az izomerő és az izomtömeg egy bizonyos kor felett a természetes biológiai folyamatokból adódóan rohamos léptékben kezd csökkenni, így az ennek megállítására való törekvésnek elengedhetetlennek kellene lennie. Egész konkrétan ez a folyamat már 30 éves kortól elkezdődik, 40 éves kor felett begyorsul, 50 év felett fokozódik, 60 év felett pedig igen jelentős mértékűvé válik!

Sokakban felmerül a kérdés, hogy egy idősebb embernek kell-e egyáltalán edzenie, erőt és izmot építenie. Nem, hogy kell, hanem egyenesen kötelező lenne, és igen, akár 70-80 éves korban is, sőt, egészen az életünk végéig kéne a saját fittségi szintünknek megfelelő izomfejlesztő mozgástevékenységeket végeznünk!

Fényévnyi különbség van egy fitt, erős, izmos idős ember életminősége, és aközött, aki hagyja a testét szó szerint elsorvadni. Az időskori “hanyatlás” nagyon nagy mértékben csökkenthető a megfelelő izomedzéssel!

A legtöbb esetben miért is nem mozognak az idősek? Mert elkezd fájni a térdük, csípőjük, hátuk, és ezért csökkentik a mozgásukat. De a csökkent mozgás hatására mi fog történni? Csökken az izomerő és az izomtömeg. És ez mit fog eredményezni? Még jobban fognak fájni az ízületeik, hiszen nincs izom, ami levegye róluk a terhelést. Ezért hát még kevesebbet mozognak, és szépen lassan, de sok esetben borítékolhatóan jutnak el a botig, járókeretig, és végül az ágyig. Ez egy ördögi kör, és ez az esetek túlnyomó százalékában megelőzhető lenne a megfelelő izomerő és izomtömeg fenntartásával, tehát a rendszeres, izomfejlődést is elősegítő edzésekkel.

Joggal kérdezheted, hogy miért hozom ezt fel.

Ez nagyon egyszerű. Tegyük fel a kérdést, ki lehet majd később behozhatatlan előnyben? Akinek a szervezete a „nulláról” kezdi bontani az izmait az idő előrehaladtával, vagy az, akinek egy jóval magasabb, minőségibb, megfelelően erős és tartalmas izomtömegből, amit jó esetben fiatal- és középkorban épített fel magának?

Na ugye?

Bátran kijelenthető tehát, hogy az izomfejlődésedet is elősegítő edzések rendszeres beiktatása a legjobban megtérülő hosszútávú befektetéseid egyike lehet, aminek ha eljön az ideje, kamatértéke felbecsülhetetlenné válik!

Ha még nem olvastad az előzmény cikket, érdemes megnézned:
<<
Miért kell, hogy erősebb legyél?

7

Megoldást keresel?

Amennyiben érdekes lehet számodra egy komplexen fejlesztő mozgásprogram, kattints a gombra!

6