Miért kell, hogy erősebb legyél?

Edzés

Cikksorozat 

Edzés

1. Miért fontos mozognod?

2. Hogyan lehetsz formásabb?

3. Miért szükséges súlyokat is használnod?

4. Miért kell, hogy erősebb legyél?

5. Mi az örök fiatalságod forrása?

7

Az izomerő minden mozgás alfája és ómegája!

Az erőd fejlődése elképesztő mértékben csökkenti a sérülések kockázatát, és óriási mértékben járul hozzá a megfelelő mozgásminőséged kialakításához!

Minél erősebb vagy, annál biztonságosabban mozogsz, nem csak sportolás közben, de az élet minden területén.

Az erőd fejlesztésével az izmaid mellett sokkal ellenállóbbak lesznek a csontjaid, ízületeid és ínszalagjaid is, ami egy baleset esetén felbecsülhetetlen biztonsági többletet jelent annak következményeire nézve. Minél erősebb vagy, annál jobban elbírod a testsúlyod, és egy váratlan helyzetben minél jobban elbírod a saját testsúlyod, annál kisebb a valószínűsége a sérülésnek. Ha pedig a sérülés elkerülhetetlen, ezáltal annak mértéke, súlyossága is sokkal nagyobb eséllyel csökkenthető.

A mindennapi tevékenységeid során az erőszinted fogja leginkább meghatározni, mennyire agilisen tudod megoldani a rutinfeladataidat, milyen könnyen mész fel a lépcsőn, cipeled be a kocsiból a cuccot, milyen könnyen emeled fel a gyereket, milyen könnyen mozgatod a lakásban a bútorokat, stb-stb. De a legfontosabb, hogy mindezt mennyivel kevesebb erőfeszítéssel és sérüléskockázattal tudod megtenni.

Pontosan ezek miatt kell az edzésprogramod gerincét képeznie többek között a célzott erőfejlesztő gyakorlatoknak is, és ezért kell erre ekkora hangsúlyt fordítani.

Minél erősebb vagy, annál könnyebben mozogsz, annál könnyebben mozgatsz, annál kisebb eséllyel sérülsz meg, és annál fittebbnek is érezheted magad. Tehát minél erősebb vagy, annál jobb vagy minden mozgásos tevékenységben, mindenhol!

Ha még nem olvastad az előzmény cikket, érdemes megnézned:
<<
Miért szükséges súlyokat is használnod?

A folytatáshoz kattints a következő cikkre:
>> Mi az örök fiatalságod forrása?

7

Megoldást keresel?

Amennyiben érdekes lehet számodra egy komplexen fejlesztő mozgásprogram, kattints a gombra!

6